dec 22.
MANDULATEJ HÁZILAG
A tehéntej egészséges vagy nem egészséges mivoltáról már olvashattunk és hallhattunk pro és kontra mindenféle véleményt, vagy a manapság olyan divatos kecsketejről szintén de az állati eredetű tejek mellett van más olyan alternatíva ami biztosan nem hagy maga után kívánnivalót. A növényi tejek nagyon egészségesek , rengeteg vitamint tartalmaznak és nincs bennük annyi szénhidrát mint az állati eredetű tejekben.
Mindamellett hogy nagyon egyszerűen és sokkal olcsóbban elkészíthetőek mint a boltokban megvásárolható termékek, a vitaminokon kívül nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagokat , ezzel a hideg vizes eljárással pedig a lehető legtöbb vitamint meg tudjuk tartani az elkészített mandulatejben.
Nem kell hozzá más csak : 1 rész mandula héjastól és 4 rész desztillált víz ( tisztított víz is jó )
A mandulát áztasd be egy éjszakára héjastól a desztillált víz annyi részébe amennyi ellepi.Másnap öntsd le róla a vizet, és jól szűrd át.A maradék vízzel és a már leszűrt vízzel együtt tedd a mandulát egy turmixgépbe és turmixold össze az egészet , majd szűrd át egy gézlapon.Lehet édesíteni egy kis mézzel vagy nyírfacukorral.
Ezt a mandulatejet felhasználhatod kozmetikai célokra is, például pakolásokba,de kiváló mandulaszappant is lehet vele készíteni.
Szerző: KenceKonyha | vissza
Szólj hozzá!
Címkék: mandulatej háziszappan szappankészítés kencekonyha szappan készítés házilag
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek