A tehéntej egészséges vagy nem egészséges mivoltáról már olvashattunk és hallhattunk pro és kontra mindenféle véleményt, vagy a manapság olyan divatos kecsketejről szintén de az állati eredetű tejek mellett van más olyan alternatíva ami biztosan nem hagy maga után kívánnivalót. A növényi tejek nagyon egészségesek , rengeteg vitamint tartalmaznak  és nincs bennük annyi szénhidrát mint az állati eredetű tejekben.

whitemilk.jpg

Mindamellett hogy nagyon egyszerűen és sokkal olcsóbban elkészíthetőek  mint a boltokban megvásárolható termékek, a vitaminokon kívül nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagokat , ezzel a hideg vizes eljárással pedig a lehető legtöbb vitamint meg tudjuk tartani az elkészített mandulatejben.

Nem kell hozzá más csak  : 1 rész mandula héjastól és 4 rész desztillált víz ( tisztított víz is jó )

A mandulát áztasd be egy éjszakára héjastól a desztillált víz annyi részébe amennyi ellepi.Másnap öntsd le róla a vizet, és jól szűrd át.A maradék vízzel és a már leszűrt vízzel együtt tedd a mandulát egy turmixgépbe és turmixold össze az egészet , majd szűrd át  egy gézlapon.Lehet édesíteni egy kis mézzel vagy nyírfacukorral.


Ezt  a mandulatejet felhasználhatod kozmetikai célokra is, például pakolásokba,de kiváló mandulaszappant is lehet vele készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1005704743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása