Múlt héten a zöldségesnél nagyon szép sütőtököket találtam és vettem is egy szebb darabot hogy majd otthon az egyik hideg estén megsütöm. Hazafelé menet szinte éreztem is a sült sütőtök illatát, aztán úgy hozta a helyzet hogy mégsem volt időm nekiállni. Néhány napig addig nézegettem a konyhapultra állítva , míg olyan gondolatok nem jártak a fejemben, hogy milyen szép narancssárga szappanka is lenne belőle. Másnap be is vittem a KenceKonyhába és az egyik tanfolyam után nekiálltam hogy csodás narancssárga szappanokat gyártsak.
A sütőtök, mint ahogy a színéből is látszik, nagyon gazdag karotinoidokban. A béta -karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, gyulladáscsökkentő hatása illetve magas vas tartalma mellett rengeteg vitamint, pl. A-, B- , C-, E-vitamint ,káliumot, magnéziumot, szelént , ásványi anyagokat, telítetlen zsírsavakat, fehérjét tartalmaz. Rendkívüli immunrendszer erősítő, jelentős antioxidáns tartama lassítja az öregedési folyamatot. Minél sötétebb egy sütőtök, annál több az A-vitamin és karotin tartalma.
Szappan összetevők : : olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, ricinusolaj, tökmagolaj, napraforgó olaj, nyers sütőtökpüré, kecsketej, körömvirágszirom a díszítéshez
Illatosításhoz : indiai citromfű , narancs és ylang-ylang illóolaj
Szerző: KenceKonyha | vissza
Szólj hozzá!
Címkék: sütőtök kecsketej szappan háziszappan szappankészítés kecsketejes szappan szappan tanfolyam szappankészítés házilag szappan készítés házilag sütőtökös szappan
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek