Múlt héten a zöldségesnél nagyon szép sütőtököket találtam és vettem is egy szebb darabot hogy majd otthon az egyik hideg estén megsütöm. Hazafelé menet szinte éreztem is a sült sütőtök illatát, aztán úgy hozta a helyzet hogy mégsem volt időm nekiállni. Néhány napig addig nézegettem a konyhapultra állítva , míg olyan gondolatok nem jártak a fejemben, hogy milyen szép narancssárga szappanka is lenne belőle. Másnap be is vittem a KenceKonyhába és az egyik tanfolyam után nekiálltam hogy csodás narancssárga szappanokat gyártsak.

mégkisebb.jpg

A sütőtök, mint ahogy a színéből is látszik, nagyon gazdag karotinoidokban. A  béta -karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, gyulladáscsökkentő hatása illetve magas vas tartalma mellett rengeteg vitamint,  pl. A-, B- , C-, E-vitamint ,káliumot, magnéziumot, szelént , ásványi anyagokat, telítetlen zsírsavakat, fehérjét tartalmaz. Rendkívüli  immunrendszer erősítő, jelentős antioxidáns tartama lassítja az öregedési folyamatot. Minél sötétebb egy sütőtök, annál több az A-vitamin és karotin tartalma.

 

Szappan összetevők : : olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, ricinusolaj, tökmagolaj, napraforgó olaj, nyers sütőtökpüré, kecsketej, körömvirágszirom a díszítéshez 

Illatosításhoz : indiai citromfű , narancs és ylang-ylang illóolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kencekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr625788743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása