1 kivi

1 narancs

szójatej

1 zabkorpás keksz

1 kk. propolisz tinktúra

néhány csepp akácméz

zabos.jpg

A kivi híresen magas C-vitamin tartalma építi szervezetünkben a glutation nevű molekulát, mely az egyik legfontosabb antioxidáns molekula , így rendkívül hatékony a szabadgyökök ellen. A kivi tartalmaz még magnéziumot, kalciumot, káliumot, szerves nátriumot, nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat és szintén magas a K-vitamin illetve szervessó- tartalma. Négyszer annyi rostot tartalmaz mint egy szál gabona ,négyszer annyi C-vitamint mint egy narancs és annyi E-vitamint mint egy avokádó.

A zabnak kiemelkedő a tápanyag, ásványi anyag, vitamin, bétaglukán és vízben oldódó rost tartalma.Teljes értékű gabona, kb. 17 fehérjét tartalmaz, ezen kívül többek között Kalciumot, Vasat, Magnéziumot, B1- és E-vitamint. A legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, gátolja a zsírok és szénhidrátok lerakódását a szervezetben.

A szójatej úgy készül hogy a szójabababot áztatás után ledarálják, majd rövid forralás után kisajtolják. Magasabb a fehérje és kevesebb a zsírtartalma mint egy tehéntejnek és nem tartalmaz koleszterint. Amellett hogy nagyon egészséges, laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A propolisz rendkívüli immunerősítő, kiváló bőrregeneráló és hidratáló, erősíti a kollagén rostokat és segít megszüntetni a ráncok kialakulását. Rendkívül gazdag vitaminokban, flavonoidokban, nyomelemekben, aminosavakban, enzimekben és magas az illó olaj tartalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr675760359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása