Érdekes hogy régebben sosem voltam oda a levenduláért, de valahogy néhány éve észrevétlenül megszerettette magát velem, beleszőte magát a mindennapjaimba és rájöttem milyen sok lehetőség van arra hogy hasznosítsam  ezt a fantasztikus növényt . Mára a kencék, szappanok és fürdősók rendszeres alapanyaga lett,így nagyon megörültem mikor ráakadtam erre a  levendulaszörp receptre . Elkészítettem és amellett hogy nagyon finom , elképesztően jó illata van a citromfűvel együtt. Kiváló nyári melegben hűsítőként, de a téli hideg napokon is kellemes akár még melegen is.

14317lavender.jpg

2     marék citromfű

2     nagy marék levendula

2     liter nyírfa vagy barnacukor  ( nekem kicsit édes volt így, én 1.5 liter cukorral csináltam utána)

2     liter víz

A vízbe rakd bele a cukrot, melegítsd jól össze hogy a cukor elolvadjon , de ne forrald fel .Tedd bele a citromfüvet és a levendulát ,majd lefedve , két napra tedd hűvös , nem napos helyre hogy összeérjen.
Utána csak szűrd le és tedd kis üvegekbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://kencekonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr225697944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása