dec 18.
LEVENDULÁS CITROMFÜVES SZÖRP
Érdekes hogy régebben sosem voltam oda a levenduláért, de valahogy néhány éve észrevétlenül megszerettette magát velem, beleszőte magát a mindennapjaimba és rájöttem milyen sok lehetőség van arra hogy hasznosítsam ezt a fantasztikus növényt . Mára a kencék, szappanok és fürdősók rendszeres alapanyaga lett,így nagyon megörültem mikor ráakadtam erre a levendulaszörp receptre . Elkészítettem és amellett hogy nagyon finom , elképesztően jó illata van a citromfűvel együtt. Kiváló nyári melegben hűsítőként, de a téli hideg napokon is kellemes akár még melegen is.
2 marék citromfű
2 nagy marék levendula
2 liter nyírfa vagy barnacukor ( nekem kicsit édes volt így, én 1.5 liter cukorral csináltam utána)
2 liter víz
A vízbe rakd bele a cukrot, melegítsd jól össze hogy a cukor elolvadjon , de ne forrald fel .Tedd bele a citromfüvet és a levendulát ,majd lefedve , két napra tedd hűvös , nem napos helyre hogy összeérjen.
Utána csak szűrd le és tedd kis üvegekbe.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek